Førerkort bil

Førerkort bil

Den som skal kjøre bil, motorsykkel eller annen motorvogn må ha førerett for den aktuelle klassen. Ikke bare skal en ha førerkort som bevis for at en har førerett, førerkortet skal også medbringes under kjøring. Det samme gjelder bilens vognkort.

Personer over 75 år skal også ha med seg gyldig legeattest i tillegg til førerkort. Uten slik attest har en ikke førerett.

Førerkort i denne klassen gjelder føring av motorvogn (unntatt motorsykkel) med en tillatt totalvekt på 3500 kg og høyst 8 passasjerplasser (9 med fører)

I Norge kan du kjøre med førerkort kl B blant annet :

  • Moped
  • Traktor (med visse begrensninger) max vekt 3500kg
  • Tre eller firehjuls motorsykkel endring i 2013
  • Tilhenger til bil (med visse begrensninger) tillat samla tottalvekt 3500kg

Link til søknad om førerkort fra Statens Vegvesen  www.vegvesen.no

Ta kontakt

Messenger

Medlem av:

Norges Trafikkskoleforbund-logo Trafikkforum-logo

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler personvern.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker solaut.no. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Sol Trafikkskole AS kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn