Trafikalt Grunnkurs Ålesund. Spjelkavik. Moa

Trafikalt Grunnkurs Ålesund. Spjelkavik. Moa

Grunnkurs: se på kurskalender. Starter første mandag hver måned, med noen untak 

 MERK BINDENDE PÅMELDING

De ansvarlige myndigheter vedtok i juni 2003 at alle personer født etter 01.07.87 må ha et trafikalt grunnkurs før de starter øvingskjøring. Før kurset er gjennomført er det ikke anledning til å øvingskjøre, hverken privat eller ved trafikkskole. Fra 01.01. 2005 må alle ha trafikalt grunnkurs før opplæring starter dersom man ikke har tatt trafikalt grunnkurs eller mopedførerkort. Endring kom i 2009. De over 25 år slipper trafikalt grunkurs, men må gjenomføre førstehjelpskurs og trafikant i mørke (mørkekjøring) før førerprøve, men kan øvingskjøre.

Trafikalt grunnkurs består av 6 tema:

  • Tema 1 Førerkortklassene
  • Tema 2 Grunnleggende forståelse for trafikk
  • Tema 3 Mennesket i trafikken
  • Tema 4 Øvingskjøring
  • Tema 5 Førstehjelp
  • Tema 6 Mørkekjøringsdemonstrasjoner

Totalt er kurset på 17 undervisningstimer à 45 minutter.  

10 timer brukes på de fire første temaene, fordelt på tre samlinger. Fire timer blir brukt til tema fem - førstehjelp.

De 3 siste timene, mørkekjørings demostrasjonene, blir kun avholdt i den mørke årstiden. De som har gjennomført de fem første temaene får rett til øvingskjøring frem til 31. oktober samme år, se mørkekjøring for mer info.

For å få godkjent kurset og dermed ha rett til å øvingskjøre, må alle timene være gjennomført (bortsett fra evt. mørkekjøring). Tapte timer må tas igjen senerepå annet kurs før godkjenning blir gitt. Kurset har ikke noen avsluttende eksamen, kun krav til gjennomført. 

Hovedhensikten er å gi elever grunnleggende forståelse av trafikk før de starter øvingskjøring, slik at de har et riktig perspektiv på det å kjøre og har et grunnlag som letter opplæringen senere. Kurset skal også bidra til at førerkortkandidatene blir lært opp som ansvarlige førere. Dette er ting som er vanskelig å måle ved en avsluttende prøve. Det blir viktigere å fokusere på betydningen av selvinnsikt og selvkritisk vurdering.

Dette vil igjen si at lærerene her vil jobbe helt annerledes på dette kurset enn på et vanlig teorikurs. Trafikalt grunnkurs erstatter ikke vanlig teorikurs, men er et grunnkurs med fokus på bilførers ansvar og holdninger til trafikk.

Nedre aldersgrense for å begynne på kurs er 15 år, man må være fylt 15 år før kursstart 

Vi starter kurs fortløpende, ta kontakt med oss for oversikt over datoer eller sjekk ut vår bookingkalender.

Er det noe dere lurer på i forbindelse med dette, ta kontakt med oss på telefon 92665119 eller send oss en mail på post@solaut.no

Ps: for dere som har mistet beviset må dere ta kontakt med Statens Vegvesen for utskriving av nytt bevis. Dere treffer de på tlf. 02030. 

Ta kontakt

Messenger

Medlem av:

Norges Trafikkskoleforbund-logo Trafikkforum-logo

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler personvern.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker solaut.no. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Sol Trafikkskole AS kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn